Mijn verhaal & werkwijze

Na 10 jaar wonen en werken in het buitenland, ben ik sinds 2011 weer in Nederland en werk ik in opdracht als HRM/D professional & projectmanager, loopbaan- organisatieadviseur en trainer. Ik houd van afwisseling en combineer graag opdrachten op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wat ik op de werkvoer zie en uitvoer, neem ik mee in beleidsontwikkeling en projectleiding. Door de combinatie van mijn opleidingen en mijn HRM/D kennis en ervaring ben ik goed in ‘bottom up’ en organisch veranderen met multidisciplinaire teams. Met het eindresultaat en de behoefte van klant en dienstverlener in het vizier en in verbinding en afstemming met de medewerker of eindgebruiker. Tegenwoordig heet dat agile werken   

Als kind was ik gefascineerd en geïnteresseerd in andere culturen en hoe mensen ver weg wonen en leven. Dat bepaalde mijn keuze voor de studies Culturele Antropologie (propedeuse) en Sociale Geografie (doctoraal). Ik wilde na mijn afstudeeronderzoek bij cacaoboeren in Ghana en (studie)reizen in Afrika zelf ook in de tropen wonen en werken. Na een aanvullende studie Human Resources Management bracht het mij, mijn partner en kinderen vanaf 2002 tot 2011 in Zimbabwe, Mongolië en Australië en in veel omringende landen. Ik werkte in multiculturele teams en zag mezelf en mijn HR instrumentarium in de ogen van mijn buitenlandse collega’s. In de context van het land en de cultuur paste ik aan, deed regelmatig bewust een stap terug en hield mijn woorden soms in. Ik merkte dat de kracht en het vertrouwen van anderen toenam door waardenvrij te observeren, het anders zijn te respecteren en te accepteren. Deze verrijking gebruik ik sindsdien dagelijks in mijn werk; voor mijzelf en voor de mensen met en voor wie ik werk.

Ik ben gecertificeerd CMI C Register Loopbaanprofessional en geregistreerd Noloc register Loopbaanprofessional. Ik heb een certificering in de Intercultural Readiness Check voor training en coaching van interculturele communicatie en effectiviteit. In 2017 en 2018 volgde ik aan de Academie voor Organisatiecultuur en bij Human Dimensions de Level 1, 2 en 3 trainingen Deep Democracy.
Voor gedetailleerde informatie over opleidingen, werk- en opdrachtgevers, bezoek mijn LinkedIn pagina.

Klik hier voor het interview in Nijmegen Business


Ken je het kinderboekje ‘Anders is leuk’ van Francine Oomen? Het gaat over Anders die ontdekt dat hij een kameleon is.

“Ik kwam een heleboel dieren tegen”, vertelde Anders. “Ze waren allemaal anders dan ik. En ze konden ook allemaal dingen die ik niet kan.”
“ Iedereen is anders”, zei de kameleon. “En iedereen is dus ook goed in iets anders”. Gelukkig maar! Hetzelfde is saai! 
Dit boekje vertelt heel eenvoudig en treffend over jezelf zijn, respect te hebben voor degene die anders is en om optimaal gebruik te maken van ieders kwaliteiten en verschillen. Onze visie is hierop gebaseerd: Anders is leuk, hetzelfde is saai, en samen vullen we elkaar aan!
Spreekt dit je aan en wil je meer (ver)Anders(en) in je organisatie? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.